Je begint met alle ingrediënten te verzamelen bij je lokale supermarkt. De benodigdheden voor deze powerfoodpasta zijn: kastanjechampignons, ui, diepvriesspinazie (kan ook vers, maar waarom zou je), roomkaas en bij voorkeur fusilli. Je kunt een andere pasta nemen, maar wederom: waarom zou je? Je snijd de ui en de kastanjechampignons en bakt deze goed aan. Later gooi je hier ook nog spekjes bij – denk gelijk aan de vegetariërs, maak dus een pan zonder spekjes – en tot slot de diepvriesspinazie. Die laat je er lang genoeg inzitten totdat het geen bevroren blokjes meer zijn, maar dunne slierten. Gooi er als laatste de roomkaas onderdoor en roer alles tot een goed geheel. Hoe lang dit allemaal moet? Dan maakt niet zo veel uit, doe het met gevoel, met timing en met je hart voor koken en het komt allemaal goed. Naast dat je met de saus bezig bent, kook je on the side de fusilli. Denk er aan: nooit te hoog vuur gebruiken. Dat kan funest zijn voor de pasta. Je wil namelijk dat die lekker wordt. Door te hoog vuur gebruiken, kan het gebeuren dat de pasta niet meer lekker wordt. Enfin. Als de pasta goed is gekookt, giet je ‘m af. Als de pasta is afgegoten, kun je de keuze maken om de fusilli te mengen met ‘de saus’. Hoeft niet, kan wel. Is naar eigen keuze.